Een hond verzekeren

Ongeveer 10 procent van onze honden en katten is verzekerd voor ziektekosten. Dat is niet erg veel voor een land met 5 miljoen katten en 2,5 miljoen honden. En nog minder als je het vergelijkt met Zweden, waar ruim 70 procent van de huisdieren een dierenverzekering heeft.

Nederlanders zien hun hond verzekeren nog steeds als geldklopperij, maar aan de andere kant is de medische zorg voor honden de laatste jaren sterk verbeterd en uitermate geavanceerd geworden. Dit komt natuurlijk ook met een hoog prijskaartje mee.

Veel mensen denken te weinig na of ze de eventuele ziektekosten voor hun hond kunnen betalen. Maar dat zou toch iedereen die een hond aanschaft toch echt moeten doen.

Ernstige kwalen van een hond

Je moet net als bij andere verzekering gewoon goed naar de risico’s kijken en dan beoordelen of je dit risico wilt of kunt lopen. Je moet niet denken mijn hond is nog nooit ziek geweest, want het verleden biedt ook bij je hond geen garantie voor de toekomst.

Realiseer je dat het dier ziek kan worden en dat niet alleen ernstige kwalen in de papieren kunnen lopen, maar bijvoorbeeld ook de behandeling van een huidprobleem of aanhoudende diarree. Of de gevolgen van een verkeersongeluk.

blogadmin

Leave a Reply

Your email address will not be published.